Noile specificaţii minime pentru Windows 8 permit lansarea unor tablete mai mici şi mai ieftine

Una dintre limitările hardware impuse producătorilor de tablete Windows 8 de către Microsoft, adică necesitatea utilizării unui ecran cu o rezoluţie minimă de 1366 x 768 pixeli şi recomandarea utilizării unui raport de aspect 16:9, a fost modificată pentru a le permite acestora să folosească rezoluţii mai mici sau ecrane în format 4:3.

Unii producători mai mici, cum ar fi Serioux, nu au ezitat să lanseze tablete Windows 8 care folosesc ecrane 4:3 cu rezoluţia de 1024 x 768 pixeli, însă acest tip de ecran este acum acceptat în mod explicit de către Microsoft şi permite certificarea oficială a viitoarelor produse care îl vor folosi. Singura diferenţă  software faţă de modelele superioare, prezente deja pe piaţă şi care se supun vechilor reguli, este posibilitatea de rulare a două aplicaţii în paralel, una dintre cerinţele certificării fiind menţionarea explicită pe ambalaj a indisponibilităţii opţiunii Snap.

Prim această modificare, Microsoft urmăreşte să facă mai atractive tabletele Windows 8, atât prin prisma ergonomie, cât şi a preţului. Omniprezentul ecran 16:9 este bun pentru vizionarea conţinutului multimedia sau rularea jocurilor, însă nu este optim pentru navigarea Web sau lectura cărţilor în format digital. Prin adoptarea ecranelor 4:3, Microsoft va permite dezvoltatorilor de tablete Windows 8 să ofere o replică mai bună produselor rivalului Apple, care folosesc exclusiv ecrane cu acest raport al aspectului.

Un al doilea avantaj pentru producători va fi posibilitatea realizării unor produse cu ecrane mai mici, deci şi mai ieftine. Astfel, aceştia vor putea concura mai uşor cu produse populare precum Apple iPad Mini sau Google Nexus 7, profitând de o piaţă a tabletelor de mici dimensiuni la care Windows 8 nu a avut acces până acum.

From: go4it.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s