Samsung Galaxy S III cu incarcare wireless

Sistem de încărcare wireless pentru Samsung Galaxy S IIISamsung Galaxy S III face paşi către eliminarea definitivă a conectorilor clasici, acomodaţi de obicei pe lateralul carcasei, ţintind către un design curat şi chiar mai suplu decât este posibil în mod normal cu generaţia actuală de modele smartphone.

Nu ştim dacă din raţiuni estetice sau poate dorinţa de a aduce ceva nou, dar Galaxy S III pare să fie primul smartphone din oferta Samsung al cărui acumulator poate fi încărcat fără să apelăm la cabluri inestetice şi incomode. În schimb, producătorul va oferi în pachetul cu accesorii un alimentator inductiv, deforma unei plachete pe care aşezăm telefonul atunci când dorim să îl încărcăm. Transferul efectiv de energie este realizat cu ajutorul unei bobine inductive, încorporată în capacul aplicat pe spatele telefonului.

Aparent, tehnologia de încărcare inductivă dezvoltată de Samsung poate funcţiona chiar şi dacă telefonul nu este aşezat pe suprafaţa de transfer a încărcătorului, eficienţa transferului de energie scăzând gradual până la o distanţă limită de 1-2 metri.

Momentan nu este clar dacă Samsung a decis să elimine complet conectorul de alimentare clasic, oferind staţia de încărcare inductivă ca dotare standard în pachetul cu accesorii, sau va oferi un pachet separat pentru ceri care doresc să se bucure de noua tehnologie.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s