Primul procesor Temash

Prima generatie de procesoare destinate tabletelor de la AMD,Hondo, nu a avut prea mult succes. Pentru ca in general tabletele x86 au fost destul de rare. Dar AMD vrea sa schimbe acest fapt, si pentru asta promoveaza puternic cea de-a doua generatie de astfel de CPU-uri, Temash, lansate tot in gama Fusion.

Si vorbim despre modele dual core, cu nuclee cu arhitectura Jaguar (cum am vazut si la PlayStation 4) si GPU de natura GCN. Acestea vor beneficia si de o noua tehnologie, denumita Turbo Dock, ce permite frecvente superioare si implicit si performanta mai buna cand tableta este conectata la un dock cu baterie suplimentara. Beneficiul s-ar ridica undeva la 40 – 50 %.

Iar acum regasim si primul procesor Temash, denumit A4-1200. Acesta este un dual core cu frecventa de 1 GHz, ce integreaza GPU-ul inca necunoscut Radeon HD 8180. Este insa stiut consumul electric al acestui CPU: 1.2 W in
Nu stim daca aceste valori sunt inregistrate la functionare normala sau in Turbo Dock. Dar oricum, ne asteptam la mai putin. Si pana la testele oficiale, speram ca performanta creste cu mult mai mult, A4-1200 nefiind lansat inca pe piata. idle, 1.4 W la browsing si 2.35 W la video playback. Adica, in mod neasteptat, destul de mult peste Hondo.

amd fusion Primul procesor Temash From: arenait.net

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s